Varför ska man ha en hemsida?

Sociala medier är ett effektivt digitalt marknadsföringsverktyg som många företag använder för att fronta sig med, men i många fall räcker det inte hela vägen. För att nå ut hela vägen är det bra att använda sig av en hemsida eftersom det finns många fördelar. I dagens samhälle googlar användare efter bästa betyg, råd och hjälp, för att hitta den bästa dealen. Om du inte har en hemsida, kommer du inte att synas bland Googles sökresultat. Syns du inte, finns du inte.

Bygg förtroende till kunder med en hemsida

Om du har en hemsida till ditt företag kan du enkelt bygga förtroende till dina kunder, annars finns det en risk att de blir misstänksamma mot ditt företag. Idag tar många för givet att alla företag finns i både den fysiska och den digitala världen. Om du inte har en hemsida kan du anses vara irrelevant och det är absolut något du bör fundera över om vill fortsätta att växa.

Digital marknadsföring hjälper dig att generera nya kunder

Du styr vad som ska publiceras på din hemsida och därför kan du enkelt fronta ditt företags budskap genom att visa dina potentiella kunder om din expertis, service och fantastiska rykte. De kan helt enkelt skapa sig en bild av dig och ditt företag direkt, och du slipper att berätta detta varje gång du pratar med nya kunder. 

Se din hemsida lite som en butik, som har öppet dygnet runt. Publicera innehåll som svarar på dina potentiella kunders frågor och spara tid, både din och kundens, vilket gynnar er båda. Tid är pengar, så lägg tiden på något annat som kan få ditt företag att fortsätta att växa.

En annan fördel är att du kan få gratis spridning via sökmotorer och det i sin tur kan leda till flera potentiella kunder. För att optimera din hemsida rekommenderar jag dig att använda Google Analytics verktyget för att optimera ditt innehåll och hitta nya potentiella kunder. Med verktyget kan du exempelvis se vad dina kunder söker på inom din bransch, förbättra din sökmotoroptimering (SEO) och få information om vilka produkter och tjänster som genererar mer.

WordPress – en smidig plattform för hemsidor

Den marknadsledande plattformen för att bygga hemsidor idag är WordPress, och är helt gratis. Plattformen är smidig och du kan lätt uppnå ett proffsigt resultat, utan att behöva kunskapen för att koda den själv.

Behöver du hjälp med att skapa en hemsida? Anlita en webbyrå för att slippa pillandet! De kan hjälpa dig att skapa din hemsida från scratch, ge dig strategier för din digitala marknadsföring och andra saker som angår din hemsida. Det är en lönsam investering att anlita ett företag som är kunniga inom sitt område, då det kan hjälpa dig att optimera sidan efter dina behov. Du kan läsa mer om WordPress support här.